Sempre a l’avantguarda, oferint el millor servei.

Artícle de P. FERRERO – La Nueva Crónica / Traducció al Català per ROR OL

 

R.O.R. OPERADOR LOGÍSTICO – Un referent al sector del transport que s’ha endinsat en el sector logístic.

LEÓN. R.O.R. Operador Logístico, una empresa familiar que ha aconseguit créixer i convertir-se en tot una referència al sector transport i avança a pas lleuger al logístic. La companyia, d’origen lleonès, és manté a l’avantguarda, proporcionant els millors i més complets serveis, complint amb les demandes i exigències dels clients, en canvi i evolució constant.

R.O.R. Operador Logístico neix fa més d’un segle com operador de transports. Però va ser al 2004, amb la quarta generació de la família, quan va donar el salt al sector logístic, un impuls que va portar aquesta companyia a l’expansió, trobant una nova oportunitat a Barcelona, diversificant així el seu negoci i augmentant la seva facturació de forma astronòmica; i es que, si al 2004 R.O.R. facturava al voltant dels 100.000 euros, ara ronda els 14 milions i genera aproximadament 130 llocs de treball en les seves diferents empreses internes, que inclouen transportistes, operaris de magatzem, etcètera. La seva constant evolució i implicació tant amb les noves tecnologies com en la sostenibilitat, han aconseguit clients de la talla d’Inditex, Decathlon o Mercadona entre altres. R.O.R. Operador Logístico dona servei a diferents sectors, com el de l’alimentació, el tèxtil o l’automoció, operant entre altres amb SEAT.

Com empresa referent al sector transport, on es concentra actualment el 64% de la seva activitat, R.O.R. ofereix tots els seus serveis: Planificació de transport, monitoratge, transport de carrega completa i fraccionada, agrupatges, distribució de transport JIT, transport euromodular, transport de carrega aèria i transport de temperatura controlada.

Per el que respecta a l’apartat logístic, un sector que està en expansió i per el qual la empresa a apostat fort, amb l’objectiu de que en poc temps pugui suposar un 50% de la seva activitat, la seva tasca es centra en la planificació del transport, el monitoratge del transport, el transport de carrega completa i fraccionada, el agrupatge i distribució, així com en el transport JIT, euromodular, de carrega aèria, i transport de temperatura controlada.

Destacar que la diversificació del negoci a permès a R.O.R Operador Logístico l’externalització de diversos sectors. A més a més, l’impacte que ha tingut ha impulsat també l’empresa a obrir una nau a Zaragoza, per el que la seva zona d’actuació es va ampliant, amb un recorregut que té lloc per tot el nord del país. Compten ja amb tres magatzems a Barcelona i tres més a León, on un d’ells està dedicat exclusivament a la externalització logística d’un client. Això si, l’empresa té la mirada posada en altres grans centres, com Madrid.

Per altre part, un dels objectius d’aquesta empresa a curt termini és estar a l’última en el apartat de digitalització. De fet, R.O.R. Operador Logístico compta amb un departament IT intern, que esperen que segueixi creixent en aquests mesos i anys. D’aquesta manera, tot estarà integrat i monitorat per que qualsevol procés i treballador quedi reflectit. Des de fa poc més d’un any compten també amb un taller per la reparació de vehicles propis i externs.

LA FLOTA

A dia d’avui, R.O.R Operador Logístico compta amb un total de 175 vehicles. Tots a la última, perquè, responent a les demandes en quant a emissió de gasos i sostenibilitat, l’esperança de vida d’aquests no supera els cinc anys. D’aquesta manera, compten amb flotes de tràilers convencionals, així com megas, per carrega aèria, conjunts de tres eixos, frigorífics, furgons i furgonetes que operen no tan sols en el territori espanyol, sinó també a nivell internacional. A més a més comptem també amb ‘Megatrucks’, que possibiliten carregar al voltant d’un 50% més de carrega en un viatge. Tanmateix, estan realitzant proves amb ‘duo-tràilers’ per el que estan en contacte continu amb els organismes implicats en les funcions de tràfic. Cal destacar que R.O.R. es va avançar en el seu moment a les exigències dels clients, afegint un dispositiu de geo-localització a la seva flota, que compten a més a més amb un software que emet tot tipus d’alertes, incloent la temperatura dels frigorífics. Tot per que la mercaderia arribi perfectament al destí i sempre a través de les millors mans. Però ROR també està l’avantguarda en el apartat de sostenibilitat, realitzant inclús proves de gas amb furgonetes elèctriques. i es que, la professionalitat i l’avantguarda son grans senyes d’identitat d’aquesta empresa amb ‘denominació d’origen’ lleonès.