13 de juny 2023 |
La setmana passada, durant el marc del Saló Internacional de la Logística (SIL) celebrat a Barcelona, AZUCARERA i ROR OPERADOR LOGÍSTICO van signar un contracte de col·laboració conjunta per als propers anys, amb l’objectiu de millorar la sostenibilitat en el transport del sucre i seguir avançant en la millora logística del servei als clients de la distribució.

Aquesta col·laboració permet a ROR OL posicionar-se com l’operador logístic únic de transport de sucre no granel per a la companyia sucrera a tota la península ibèrica, i a AZUCARERA avançar amb els seus objectius de reducció de la petjada de carboni. Com va explicar Javier Bartrina, director d’Estratègia Logística de AZUCARERA, durant la seva ponència després de la signatura a l’estand de ROR OL, “aquesta col·laboració no és un contracte, és un treball de col·laboració entre partners en què AZUCARERA i ROR OPERADOR LOGÍSTICO es recolzen mútuament aportant valor afegit, no només a nivell de servei i millora per als nostres clients, sinó també en l’acompanyament de la digitalització i en el camí cap a la sostenibilitat per al subministrament i la distribució del transport”.

Ricardo Ortego, CEO de ROR OPERADOR LOGÍSTICO, es mostrava satisfet amb la feina duta a terme els darrers anys per la companyia logística i posava d’exemple l’acord assolit amb AZUCARERA, ja que aquesta col·laboració plasma i remarca el camí i estratègia de la companyia que dirigeix per poder acompanyar els seus clients. La digitalització i la sostenibilitat són dos puntals mútuament dependents, ja que el primer condueix cap al segon. “Aquesta col·laboració és fruit del treball realitzat i de la inèrcia del canvi al sector sobre com està canviant la mentalitat dels carregadors. Estem molt confiats que tot el valor afegit que podem oferir es plasmarà per continuar treballant de manera conjunta ara i en el futur des de ROR OL, aportant el que puguem en la visibilitat, la traçabilitat i la millora contínua gràcies a la digitalització i, és clar, en la descarbonització pròpia de la nostra companyia i en la de AZUCARERA”, afirmava Ortego.

Tant AZUCARERA com ROR OPERADOR LOGÍSTICO van deixar present que ara cal seguir treballant i “apuntalant aquesta col·laboració”, tal com va apuntar Javier Bartrina. AZUCARERA té com a objectiu reduir en cinc anys el 20% de les seves emissions de CO2 en tota la distribució, transport i emmagatzematge, incloent processos sensibles com el proveïment de matèries primeres i entrega a clients.